Núria Prat Corominas, alumna de l'Escola Joviat de Manresa, busca un lloc a la final de la 5a edició del Premi Promeses de l'alta cuina de Le Cordon Bleu a Madrid. Per aconseguir-ho, ha preparat una videorecepta que un jurat professional avaluarà. Els internautes, però, també poden posar el seu gra d'arena. Fins l'1 de març poden votar per la seva proposta a través de Facebook odes d'aquest enllaç.

Prat té 22 anys, va néixer a Bagà i actualment resideix a Saldes. Actualment està estudiant a la Joviat el Cicle Mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria. L'any passat va cursar el Cicle Superior en Direcció en Cuina i, abans d'aquest, va fer la doble titulació Cicle Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració. Per al concurs ha preparat un conill a l'estil mar i muntanya.

El premi de Le Cordon Bleu és un guardó de referència a Espanya que ofereix als estudiants de cuina d'últim curs l'oportunitat de seguir formant-se com a professionals. Dels 50 joves que han superat la primera selecció, 7 són estudiants catalans que es formen en centres de les províncies de Barcelona, Girona i Tarragona.

L'organització s'ha mostrat molt satisfeta amb el nivell de participació d'aquest any, que, segons les seves dades, ha superat les anteriors i és un reflex del gran interès que hi ha per la gastronomia. Els joves Carlos Navarro Marchante, Sergio Povedano, Paul Raynal-Roudil i Matías Trelis Ferrando, de l'escola CETT de Barcelona; Núria Prat Corominas, de l'Escola Joviat de Manresa; Ezequiel Álvarez Barroso, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona; i Eulàlia Cabrera Gendre, de l'IES Joaquín Bau de Tarragona, són els encarregats de representar Catalunya en aquesta fase i competiran amb participants de tot el país per aconseguir un lloc a la final.

Els concursants van tenir fins el 31 de gener per presentar una vídeorecepta que parteix d'un element comú per a tots, el conill. A més a més de la valoració del jurat professional de l'escola Le Cordon Bleu, els interessats a contribuir amb el seu vot en la selecció podran exercir com a jurat popular a la pàgina del premi a Facebook fins a finals de febrer. Només els deu millors s'enfrontaran a la final, que se celebrarà a Le Cordon Bleu Madrid el proper 20 abril 2017.

Els vots obtinguts en l'aplicació de Facebook de la pàgina del Premi Promeses de l'alta cuina representaran un 15% de la valoració dels candidats millor puntuats pels xefs. Les votacions estaran obertes fins a l'1 de març i el pròxim 2 de març, el jurat donarà a conèixer als finalistes. Només els deu millors s'enfrontaran a la final, que se celebrarà a Le Cordon Bleu Madrid el proper 20 abril 2017.

El guanyador aconseguirà una beca per cursar un diploma valorat en més de 23.000 euros a Le Cordon Bleu Madrid, mentre que el segon classificat podrà estudiar un certificat a l'escola valorat en més de 8.000 euros a escollir entre les disciplines de Cuina, Pastisseria i Cuina Espanyola. L'organització premiarà l'esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1.500 euros, que es lliurarà al centre del primer classificat.