Cara i creu a la zona blava de Manresa. Aquest 2017 el caríssim preu de l'aparcament regulat en superfície podria tenir una rebaixa substancial si arriben a bon port les negociacions que, segons ha pogut saber Regió7, està portant a terme l'Ajuntament amb la concessionària del servei. La contrapartida perquè l'empresa del grup Fomento Eyssa no vegi minvats els ingressos pactats seria una ampliació de places.

Requerit per aquest diari, el govern municipal de Convergència i Esquerra ha explicat que està negociant amb la concessionària del servei per complir un dels compromisos inclosos al Pla de Govern, que és abaratir el cost de la zona blava.

En el marc d'aquesta negociació és on s'està estudiant una possible ampliació de la zona blava. Pel que fa a la distribució de les noves places, ha assegurat que això precisament, i el preu final del tiquet, és el que s'està negociant en aquests moments.

El que ha concretat el govern municipal és que «les mesures per abaratir la zona blava es preveu que estiguin a punt els propers mesos».

Cal recordar que un altre dels compromisos del Pla de Govern 2016-2019 que afecta la zona blava és crear el carril bus a la carretera de Vic aquest mandat.

Segons afirma l'equip de govern, l'actual negociació amb la concessionària de la zona blava està desvinculada de la creació del carril bus a la carretera de Vic. «Són dues coses independents. Quan es dugui a terme aquest car-ril bus s'estudiarà què cal fer amb les places que es perdin, però la negociació actual no va vinculada a aquest tema».

De fet, com ja s'ha dit anteriorment, l'ampliació de places de zona blava lligada a la rebaixa de preu estarà llesta per ser aplicada en qüestió de mesos i la creació del carril bus a la carretera de Vic serà posterior.

Per l'acord signat de construcció de l'aparcament de la Reforma i la urbanització de l'entorn, l'Ajuntament ha de garantir que Eyssa ingressi a l'any una quantitat de diners que els darrers anys es mou a l'entorn d'1,4 milions.

Això fa que si la concessionària no arriba a la quantitat estipulada l'Ajuntament hi hagi de posar els diners que falten.

Per exemple, la darrera factura a què ha hagut de fer front l'Ajuntament ha estat de 270.885 euros perquè la companyia pugui facturar 1.417.889 euros durant el 2015, en virtut del compromís municipal de garantir una facturació del 55% d'ocupació de les places de zona blava. Durant els darrers 10 anys ha hagut de desemborsar 1.598.973 euros i només li ha tocat cobrar en una ocasió: 38.790 euros l'any 2007.