El primer cap de setmana de febrer va tenir lloc a Manresa una recollida de firmes impulsada des de la campanya «Casa nostra, casa vostra» sota el lema #VolemAcollir. Al llarg de dissabte i diumenge, tant al carrer com al teatre Conservatori, es van succeir un seguit d'actes musicals, on es va poder gaudir de la música de Gossos, Fugitiu, Bambuscats i Lupulus Emsembla, entre d'altres; i de dansa. En aquest cas el tret de sortida el van donar a cop de swing, per acabar amb un tast de danses mediterrànies. La rebuda per part de la població va ser magnífica, i es van aconseguir 1.123 firmes. Estem molt satisfets d'aquestes dades. Manresa acull i ho demostra de nou. I el diumenge, al Tori, amb un ple total, ens omple de raons.

Davant de l'èxit del cap de setmana, des de la coordinació a les comarques centrals de «Casa nostra, casa vostra», volem animar tots els manresans i manresanes, i la resta de les comarques centrals, a participar aquest dissabte, 18 de febrer, a la manifestació que se celebrarà a Barcelona, amb l'inici a les 4 de la tarda a la plaça d'Urquinaona. Té com a objectiu omplir com mai els carrers, sota el lema #VolemAcollir, per reclamar a les institucions públiques que s'obrin les fronteres i que Catalunya sigui, una vegada més, una terra d'acollida. Volem que sigui un dia històric!

Òmnium Bages i l'ANC organitzen autocars per assistir a la manifestació. De Manresa ja n'hi ha un parell de plens. Les inscripcions presencials, a l'Espai Òmnium, es van acabar ahir, però per Internet encara hi ha temps per fer-les a https://www.inscriu.me/ca/autobusos-a-barcelona-18f-refugiats, fins que estigui activa la pàgina web. El preu del viatge (anar i tornar) per persona és de 6 euros, i els autocars sortiran a 2/4 de 3 de la tarda de l'estació d'autobusos Manresa Alta cap a Barcelona.