Professionals de la salut de l'atenció primària de la Catalunya Central s'han reunit a Manresa per aprofundir en la prescripció d'activitat física per tal de millorar l'estat de salut de la ciutadania.

El CAP Bages de Manresa va acollir el taller «Prescripció d'activitat física a l'atenció primària» per a professionals de centres de salut de la Catalunya Central, fruit de la col·laboració entre el Servei Català de la Salut i l'Agència de Salut Pública de Catalunya, en el marc del Pla d'activitat física, esport i salut (PAFES).

El taller es va organitzar amb l'objectiu que hi hagi més professionals especialitzats en la prescripció d'activitat física i facilitar-los el coneixement d'alguns recursos comunitaris com les rutes saludables, fruit del treball en xarxa amb el món local.

El Pla d'activitat física, esport i salut (PAFES) és una iniciativa interdepartamental, impulsada pel departament de Salut i la Secretaria General d'Esports, en què participen tots els centres de salut, i en el qual s'aconsella la pràctica d'activitat física saludable (més de 30 minuts d'una activitat física moderada, com pot ser caminar a bon pas, almenys 5 dies a la setmana) en el cas de les persones adultes, i en especial en el de les persones amb factors de risc cardiovascular.

Les rutes del PAFES són planeres, amb bancs, ombres i punts d'aigua, per tal de facilitar que les persones sedentàries puguin iniciar-se en l'hàbit de caminar.