Coincidint amb l'inici del judici contra el diputat i exconseller de la Presidència del Govern Francesc Homs, per la consulta del 9-N, diverses entitats sobiranistes amb el suport de l'Ajuntament de Manresa han organitzat una concentració per fer costat al polític català. Es durà a terme a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Major. També n'hi haurà en poblacions com Berga, Igualada i Moià.

«Ens tornen a jutjar a tots els 2,3 milions de ciutadans que van votar el 9-N», va assegurar Jaume Puig, d'Òmnium Cultural, en la presentació de l'acte, a la qual també van assistir la portaveu del govern municipal, Àuria Caus, i la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell.

El procés judicial començarà dilluns al Tribunal Suprem, a Madrid. Seguint l'exemple del judici a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau també pel 9-N, entitats sobiranistes han preparat concentracions a les delegacions del govern a Catalunya i a diverses poblacions per reafirmar la democràcia i denunciar la «barroera» judicialització del procés, va explicar Antoni Bozzo, de l'ANC.

Per la seva banda, Josep Camprubí va assegurar que la politització de la justícia està arribant a nivells «esperpèntics» i que hi ha una ofensiva per generar divisió entre els partidaris del dret a l'autodeterminació. Per això considera que la resposta que s'ha de donar ha de ser la unitat.

Caus va afirmar que és una concentració en «suport de la cultura democràtica». I Estefanell va assegurar que el procés sobiranista va néixer de la ciutadania, i que és aquesta la que ha de sortir al carrer per expressar «la ferma disposició a tirar endavant». Per tot això van convidar els ciutadans a participar a la concentració de dilluns a la plaça Major de Manresa. (Més informació a la pàgina 31)