El secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, va comunicar ahir oficialment a l’alcalde Valentí Junyent i a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, la informació avançada per Regió7 que a partir de l’1 de setembre l’Agència Tributària de Catalunya obrirà una seu de 400 m2 al número 7 del carrer d’Alfons XII, on havia estat el jutjat penal número 2, amb 12 treballadors.

El secretari d’Hisenda va concretar que la despesa anual per l’arrendament d’aquest espai està previst que sigui de 14.427 euros anuals (sense IVA).

L’oficina també gestionarà la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’Administració —com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments—, i la gestió directa i completa dels impostos cedits- transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD)—, que actualment liquiden, a part de l’Agència Tributària de Catalunya, els registradors de la propietat.

Salvadó va explicar que els ciutadans ja no hauran d’anar a buscar serveis tributaris a Barcelona perquè els tindran tots a Manresa.

Per exemple, «quan hagin de tramitar una reclamació per una sanció de trànsit tindran el servei aquí. Quan tingui algun dubte sobre la liquidació d’un impost el podrà aclarir a Manresa i així amb el conjunt dels impostos que gestioni la Generalitat».

Alguns dels serveis fins a data d’avui eren oferts per l’oficina liquidadora del registre de la propietat i tots aquests serveis es podran trobar en aquesta nova oficina.

La nova seu de l’Agència donarà servei a tots els contribuents d’arreu de Catalunya, però especialment als de les comarques del Bages, el Moianès i el Solsonès.

Deplegament d'oficines

A banda de Manresa tindran noves oficines tributàries Vic, Barcelona (per cobrir l’àrea del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, la Seu d’Urgell, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Reus i Tortosa.

A la Catalunya central, a banda de les seus de Manresa i Vic s'obriran punts d'atenció informatius a Solsona, amb dos treballadors, a Berga, també amb dos treballadors i a Igualada, amb 4.

Serveis al Centre Històric

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, van coincidir a celebrar el fet que aquest nou servei s’ubiqui al Centre Històric, perquè contribuirà a dinamitzar-lo i enfortir el seu marc administratiu.

També, que dobli el nombre de treballadors de l’antiga oficina liquidadora passant de 6 a 12