1.- Cinefòrum: ´Kiki, el amor se hace´

El film de Paco León será el protagonista de la jornada de cinefòrum que l´AV de Sant Pau ha organitzat per aquest dia 8 de març, a les 16h. L´acció es farà a local de l´ens veïnal.

2.- Acte institucional a l´Ajuntament

Manresa celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un acte oficial al saló de sessions del consistori. La vetllada començarà a les 20h i inclourà diversos fragments de l´obra ´Ens havíem barallat tant!´, a partir d´un diàleg entre Montserrat Roig i M. Aurèlia Campmany, a qui donaran vida les actrius Tàtels Pérez i Mireia Cirera.

3.- Contes en femení

El dia 9 de març, a les 17.15, es farà una lectura de contes dirigida a públics de totes les edats, especialment infantil i familiar. La lectura es farà al casal de la Mion,

4.- Concert de Névoa

El Club de la Cançó ha programat per aquest dijous 9 de març un concert de la cantant Névoa, la veu catalana del fado. L´actuació es farà a la sala Petita del teatre Kursaal a les 21h i les entrades es poden adquirir a un preu de 15 euros.

5.- Escriptura amb veu femenina

El Casal Cívic de la Mion ha organitzat per al proper dijous dia 9 un taller d´introducció a la narrativa utilitzant el llenguatge i l´enfocament femenins. La cita ésa les 18.30h al casal de l´associació veïnal.

6.- Exposició fotogràfica: ´Trencant el silenci´

Del 3 als 12 de març es pot visitar a l´Hospital Sant Joan de Déu de Manresa la mostra, coorganitzada pel col·lectiu Foto Art Manresa i l´Associació Lilium en la que es plasmen imatges i emocions de diferents dones que han estat víctimes de la violència masclista.

7.- Teatre amb el grup els Narinant

El grup de teatre els Narinant i el grup artístic del Centre l´Amistat actuarà, aquest dissabte dia 11, en la cloenda dels actes del Dia Internacional de les Dones a l´associació de veïns del barri de les Cots-Guix-Pujada Roja. L´hora de la trobada per al berenar-sopar és a les 18.30h.

8.- Exposició de pintura: ´La dona com a protagonista´

Fins el proper 15 de març es pot visitar al Casal Cívic Manresa Mion l´exposició de pintures a l´oli basada en el paper de la dona com a protagonista. Els treballs són obra dels participants en el taller de dibuix i pintura del propi casal.

9.- El documental del mes: ´Bar bahar´

La història de tres joves palestines amb passaport israelià intentant fer una nova vida a Tel Aviv protagonitza l´entrega del març del cicle ´El documental del mes´. La projecció, emmarcada dins els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, es farà aquest proper diumenge dia 12, a les 28.30h a l´Auditori de la Plana de l´Om. Les entrades es poden comprar a un preu de 5 euros.

10.- Exposició fotogràfica: ´La igualtat, cosa de tots i totes´

Del 14 al 24 de març, el vestíbul de la biblioteca de Casino acollirà la mostra de treballs del concurs de fotografia basat en els valors de la igualtat a les aules i fora d´elles. L´exposició està organitzada conjuntament pel SIAD Montserrat Roig i diversos centres d´educació primària i secundària de la capital del Bages.