L'acte institucional a Manresa del Dia Internacional de les Dones, celebrat ahir al vespre al saló de sessions de l'ajuntament, va servir per constatar que per posar fi a la desigualtat entre homes i dones en el món laboral encara hi ha molta feina per fer. En la seva intervenció, l'alcalde Valentí Ju-nyent va posar d'exemple que entre els 25 regidors del consistori només hi ha 9 dones. «No podem abaixar la guàrdia», va dir.

Amb un saló de sessions ple, van prendre la paraula la regidora de la Dona, Cristina Cruz; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; Montse Margarit, que va llegir el manifest del Consell Municipal de la Dona, i Junyent. Tots van oferir dades poc optimistes, com la que parla d'una bretxa salarial del 26%.

El punt final el va posar la representació d'un fragment de l'obra Ens havíem barallat tant!, un diàleg entre Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany. Una conversa sincera sobre la dona, l'alliberament, el feminisme, la maternitat i la feminitat molt ben escenificada per Tàtels Pérez i Mireia Cirera.