Mig centenar de joves estudiants s'han concentrat davant l'església de Crist Rei per iniciar una mobilització en contra de la LOMCE a Manresa.

Representants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el sindicat convocant, han debatut si s'iniciaria una marxa per concloure-la a la plaça Major o bé si es faria només una concentració davant Crist Rei. Finalment, s'ha optat per la manifestació i els estudiants han inicial la marxa pel carrer de Guimerà en sentit Muralla amb crits de "No, no, no a la privatització". A la plaça de Sant Domènec han penjat una pancarta amb el lema "Les estudiants alcem la veu".

Moment de tensió per un got llançat des d'un balcó

Arribats a la Plana de l'Om, a la manifestació s'ha viscut un moment de tensió quan ha caigut un got des d'un balcó prop dels darrers protestants. El fet ha generat crits, fins que una dona ha sortit per explicar que l'objecte l'havia llançat la seva filla menor d'edat i ha demanat disculpes.

Després de la manifestació s'ha procedit a la lectura d'un manifest que, tal i com han subratllat els portaveus del sindicat, no només va en contra de l'aplicació de la LOMCE, sinó que també fa èmfasi en la necessitat de construir un sistema educatiu propi. La regidora de la CUP, Gemma Tomàs, ha estat present a la lectura del manifest i s'ha afegit a la manifestació estudiantil en el darrer tram.

Marçal Montsech, estudiant de batxillerat del Lluís de Peguera, explica que si bé l'afluència a la manifestació de moment no ha estat elevada, "sí que ho ha estat la xifra d'alumnes que han secundat la vaga, almenys al Peguera".

Una mobilització a nivell de país

La vaga i manifestació no només tenen lloc a Manresa, sinó que el SEPC, l'ha convocat a tot el país i està previst que a aquest migdia hi hagi mobilitzacions a diversos punts dels Països Catalans.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat per aquest dijous una nova vaga d'estudiants en defensa de l'ensenyament públic. Les mobilitzacions, que es realitzaran arreu dels Països Catalans, tenen per objectiu aconseguir la derogació de la LOMCE, la LEC i el 3+2. El sindicat també reivindica la gratuïtat de l´ensenyament públic, més recursos, més beques i més professors; així com exigeix que no hi hagi cap pacte educatiu "amb el PP, la patronal de la privada i l´Església"; i que no hi hagi retallades.

El sindicat ha convocat a tots els estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius a secundar la vaga d'avui.