L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s'ha desplaçat a Roma per presentar el projecte estratègic Manresa 2022 al pare general de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa. El màxim dirigent dels jesuïtes al món ha conegut de primera mà el projecte manresà, que commemora els 500 anys de l'estada de sant Ignasi a la ciutat, i hi ha mostrat «un gran interès», segons ha explicat el govern de Manresa en un comunicat.

Valentí Junyent i la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, es van afegir ahir a la comitiva que aquesta setmana s'ha desplaç a la capital italiana per promoure el projecte de Manresa 2022.

Ahir a la tarda, la delegació manresana es va reunir amb el pare general de la Companyia de Jesus, Arturo Sosa, per compartir les línies mestres del projecte estratègic i obtenir-ne suport.

Si bé l'alcalde i la primera tinent d'alcalde s'hi van incorporar ahir, la comitiva ha estat formada pel regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet; els jesuïtes Lluís Magri-nyà, representant de la Cova, i Josep Lluís Iriberri, director de l'Oficina Tècnica del Camí Ignasià; així com personal tècnic municipal i de Fira Manresa.

Xarxa de prescriptors

L'objectiu d'aquest viatge ha estat impulsar la creació d'una xarxa de prescriptors del projecte a través de la recerca de suport institucional per part de la Companyia de Jesús a Roma, seu internacional d'aquesta comunitat religiosa.

Així, aconseguir que la mateixa Companyia de Jesús sigui la promotora a nivell internacional del turisme espiritual, religiós i cultural, amb destí al Camí Ignasià i a Manresa, i que recomanin aquesta destinació als seus estudiants i a les persones afins a la Companyia, repartides per tot el món.

Universitat Gregoriana

La primera trobada va tenir lloc dimecres al vespre a la Universitat Gregoriana i va ser organitzada pel Centro di Spiritualità Ignaziana.

El regidor Turisme i Festes, Joan Calmet, i tècnics de l'Oficina de Turisme van poder presentar el proejcte Manresa 2022. Posteriorment, el pare Mark Rotsaert va impartir la conferència «Manresa, città ignaziana per eccellenza», en la qual va destacar la gran significació de Manresa com a capital ignasiana i la seva importància per als jesuïtes.

En acabar l'acte, es va fer una sessió de treball amb agències de viatge i els operadors turístics assistents.

Turisme religiós

Dijous, la delegació es va reunir amb el responsable d'una de les principals agències de turisme religiós i espiritual, Opera Romana Pellegrinaggi, i amb els representants turístics i polítics del govern català a Itàlia. A la tarda, va visitar l'església del Gesù -considerada la catedral dels jesuïtes a la capital italiana-, que acull una exposició temporal sobre el patrimoni ignasià de Manresa.

El viatge s'ha realitzat en el marc de les accions de promoció internacional del projecte estratègic Manresa 2022 que està portant a terme el consistori manresà amb el suport de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i de l'Oficina Tècnica del Camí Ignasià.