«Enoturisme al Bages, del raïm a la copa» és l'enunciat de la jornada tècnica gratuïta que organitzarà l'Escola Agrària de Manresa el 27 de març.

A 3/4 de 10 del matí, Marc Bernadich, cap de l'àrea d'Emprenedoria i Innovació de la FUB parlarà de «Què és l'enoturisme?». Tot seguit, Salvador Vernet, viticultor i propietari del celler Vermunver, oferirà una «Visió des del camp i el celler elaborador». Després, Lluís Tolossa, autor de guies d'enoturisme, parlarà d'«Oportunitats per a restaurants, allotjaments i altres empreses».

A les 12 del migdia, Miquel Vidal, màster en arquitectura i paisatge de la UPC, parlarà d'«El paisatge vitivinícola, un actiu cultural i econòmic». David Esteller, gerent i consultor turístic a Touristlab, tractarà l'«Emprenedoria i màrqueting de l'enoturisme». Per acabar es visitarà les tines de pedra seca de la Vall del Flequer