L’Ajuntament de Manresa inclourà el segon cognom de totes les persones en la seva documentació i també al nomenclàtor municipal com a reconeixement a les mares. La conseqüència més visible serà que la ciutat deixarà de batejar carrers només amb el cognom patern com fins ara.

La mesura es debatrà al ple que el consistori celebrarà aquest dijous i que compta amb el suport de tots els grups municipals i també del regidor no adscrit Miquel Davins.

D’aquesta forma es vol reivindicar el cognom matern i al mateix temps reconèixer el paper de les dones. La iniciativa s’aplicaria en tota la documentació municipal, cosa que ja es fa actualment, sempre que existeixi aquesta possibilitat tenint en compte que hi ha països que les famílies utilitzen un sol cognom. Generalment el del pare.

També es tindria en compte a l’hora de fer reconeixements, ja sigui a gent a qui es fa algun homenatge o quan se li dedica el nom d’un carrer. De moment les plaques de carrers no es canviaran, però sí que a partir d’ara les dels nous carrers inclouran el segon cognom. Igual que si mai s’han de substituir les que ja hi ha actualment.

El govern de l’Ajuntament de Manresa està elaborant actualment el II Pla d’Igualtat de Gènere. Recentment es va dur a terme una sessió oberta on es va exposar una Diagnosi de Gènere a la ciutat en el qual s’alertava que encara falten més mitjans contra la violència masclista.