L’Associació de Veïns de les Escodines demanarà a l’Ajuntament que els principals carrers del barri, l’Escodines i el Sant Bartomeu, es tallin al trànsit un cop a la setmana perquè els nens puguin jugar al carrer. La proposta ha sorgit d’un procés participatiu entre veïns del barri, també infants. Aquests són els qui van reclamar poder jugar al carrer, segons la presidenta de l’AV, Carme Carrió.

Carrió ha fet l’anunci aquest dijous durant la presentació de nous espais que guanya les Escodines per a ús públic. Es tracta d’un solar al carrer Sant Bartomeu, 23-25, cantonada amb Aiguader, on s’ha tirat a terra una casa que hi havia en ruïnes. Ara s’urbanitzarà, s’ajardinarà i s’hi col·locarà un banc.

L’Ajuntament també ha signat un conveni amb la propietat d’un altra solar proper, al Sant Bartomeu, 19, actualment tancat, que també permetrà obrir-lo i integrar-lo a l’espai públic.

Segons el regidor de Planejaments i projectes Urbans, Marc Aloy, les Escodines és un barri «molt dens amb poc espai públic», i «aquestes petites actuacions per recuperar espais buits i obsolets del Centre Històric reverteixen significativament en la dinàmica del barri».

Aquestes actuacions formen part del paquet de mesures acordades entre Ajuntament i veïns per millorar la convivència al barri després d'uns episodis d'incivisme que hi va haver l'any passat. S'ha actuat en temes de seguretat, mobilitat i ara urbanisme i espais públics, segons Aloy.