La Fundació Althaia de Manresa ha entrat a formar part del patronat de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Ho ha fet juntament amb el Consorci Hospitalari de Vic. La facultat tindrà centres docents a Vic i a Manresa. A la capital del Bages s'hi podria dur a terme tot allò relacionat amb simulació aprofitant les instal·lacions de la Clínica Universitària de la FUB, i innovació docent.

Les dues incorporacions s'han fet efectives aquesta mateixa setmana durant la reunió del patronat de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), que és l'entitat titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

El director general d'Althaia, Manel Jovells, i el del Consorci Hospitalari de Vic, Pere Soley, formaran part de l'esmentat patronat com a vocals.

Els altres sis són el comissionat de la Facultat de Medicina i tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Vic, Josep Arimany; la regidora de Salut de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; el director general de FUBalmes, Joan Turró; el director general de FUBages, Valentí Martínez; l'adjunta a direcció general de la FUBages, Imma Ubiergo; i el secretari general de la FuBalmes, Josep Terradellas. El manresà David Sanclimens exerceix de secretari del patronat.

A la trobada també hi van assistir el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; el director general de la fundació, Joan Guanyabens; el degà de la Facultat de Medicina, Ramon Pujol; i la coordinadora del centre d'Estudis de la Salut i Socials, Marina Geli.

A la reunió del patronat es va valorar positivament les noves incorporacions i l'evolució del projecte de la Facultat de Medicina, segons un comunicat de la mateixa UVic-UCC. També es va decidir concretar un total de 12 beques cada any per un import de 8.000 euros.

L'octubre passat el Consell Interuniversitari de Catalunya va aprovar incloure el grau de Medicina de la UVic-UCC a la programació del curs universitari 2017-2018. Ara el projecte està pendent de rebre la validació del pla d'estudis de l'Agència de Qualitat Universitària i de la concessió, per part del ministeri d'Educació, de les 90 places que s'han sol·licitat per a aquest primer curs. Els estudis seran de caràcter privat.