El ple de l'Ajuntament d'ahir va aprovar una moció conjunta de CDC, ERC, PSC, Cs, DM i el regidor Miquel Davins que planteja mesures per afrontar millor l'envelliment de la població.

La moció feia referència, en la seva part expositiva, a la necessitat que el govern de la ciutat continuï insistint per tal d'aconseguir que l'Administració concerti el major nombre de les places ja existents i, si cal, «estudiar l'aprofitament d'alguns equipaments existents de la ciutat per ampliar-ne de noves (per exemple, el Centre Hospitalari)».

Els acords de la moció són elaborar, abans d'acabar l'any 2017, una diagnosi de les necessitats assistencials actuals i futures, en un horitzó de cinc anys, de la gent gran de Manresa pel que fa als serveis que necessiten. També s'impulsarà la redacció d'un Pla Estratègic d'envelliment i dependència a Manresa, a finalitzar el 2018, que fixi els objectius i prioritats dels serveis i equipaments òptims per donar resposta a les necessitats detectades en aquesta diagnosi.

L'acord preveu la creació d'una taula d'envelliment i dependència dins del Consell de Serveis Socials municipal, amb els actors estratègics i els operadors principals a la ciutat, per fer el seguiment dels acords i de les actuacions que s'hagin de dur a terme.

L'Ajuntament considera que és necessari disposar del major nombre possible d'instruments de planificació en l'àmbit municipal per estructurar polítiques de previsió de les necessitats actuals i futures d'aquest col·lectiu, així com planificar els serveis i equipaments dels que caldrà disposar per continuar fent-hi front.