Uns nois estan ballant i formen un cercle. L'Antoni és el cinquè a l'esquerra d'en Biel i el vuitè a la dreta del Biel. Quants nois hi ha al cercle?

Aquesta és una de les preguntes, de les senzilles, de la Prova Cangur de matemàtiques que ahir es va dur a terme a la Politècnica de Catalunya a Manresa. Hi van participar més de 500 estudiants de quart d'ESO i de primer i segon de batxillerat del Bages.

La Prova Cangur és un concurs que té com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques. Ahir es va fer a tot Catalunya amb la participació de més de 100.000 alumnes.

A Manresa, a més a més de les proves en si, els estudiants van poder participar en diversos tallers organitzats per la Politècnica amb el mateix objectiu d'estimular l'aprenentatge de les matemàtiques i promoure, també, els estudis d'enginyeria, va explicar la professora Rosa Giralt.

Es va dur a terme un geocahing matemàtic, en què els alumnes havien de trobar unes peces amagades i desxifrar un enigma. També hi va haver activitats relacionades amb la topografia, la geologia, la química, el dibuix i la impressió en 3D i plataformes de programació com l'Arduino.

Per cert. La resposta és 13.