El sindicat CCOO va dur al ple municipal dijous al vespre la colpidora situació de manca de places públiques de residència que pateix Manresa i que provoca esperes de 2 anys.

Víctor Feliu va intervenir fent ús del reglament de Participació Ciutadana, en nom de CCOO, per denunciar aquesta i altres mancances de la ciutat en l´assistència a la gent gran, reivindicar solucions i fer propostes de millora.

Sobre la manca de places a les residències geriàtriques, CCOO va recordar que la ciutat només disposa de dues residències públiques, la Catalunya amb 23 places i la de la Font dels Capellans amb 58. Les set restants són privades, alguna d´elles amb règim mixt i altres amb places concertades i col·laboradores amb la Generalitat.

Feliu va informar que «a l´edifici nou de l´hospital de Sant Andreu és previst que s´hi traslladin els actuals estadants de la residència Catalunya. Per tant, les noves places que s´estan creant, a l´hora de la veritat també disminuiran».

Sobre aquest punt el president del grup municipal del PSC, Felip González, va advertir que de les 37 places de l'ampliació de la residència Sant Andreu «23 ja neixin ocupades perquè la mateixa FSSM traslladi les persones que té acollides a la residència Catalunya».Preus prohibitius

Aquesta situació, segons CCOO, comporta que «moltes persones grans es vegin obligades a ingressar en residències de localitats veïnes amb els inconvenients que això comporta, com són l´allunyament del seu hàbitat natural i les dificultats de desplaçament per als familiars i les seves amistats».

En la seva exposició, el sindicat va afirmar que els preus per accedir a algunes de les residències privades manresanes són «prohibitius per a la gran majoria, ja que el seu import oscil·la al voltant dels 2.000 euros mensuals amb habitació compartida». Uns preus que fins i tot obliguen famílies «a endeutar-se». La regidora d´Acció Social, Àngels Santolària, va reconèixer que «falten places públiques de residència a Manresa». Santolària va dir que l´Ajuntament «lluitarà perquè la Generalitat ens contracti més places públiques de residència».