Renfe ha afirmat que la licitació de les obres permetrà dotar Manresa d'una estació «accessible, moderna, còmoda i que serà pionera» a l'estat espanyol.

El projecte preveu la creació d'una zona d'atenció i informació al client, que serà la primera que es farà a tot Espanya, i que servirà com a prova pilot per a la resta d'estacions de Rodalies.

El projecte dotarà l'estació de dos ascensors que permetran l'accés a les persones amb mobilitat reduïda a totes les andanes. La intervenció també preveu una millora substancial del vestíbul de l'estació, que serà més gran i ampli i permetrà donar un millor servei als usuaris. A més a més, s'eliminaran els falsos sostres del vestíbul, cosa que permetrà fer visible l'estructura original, i es restauraran les marquesines històriques, cosa que permetrà revalorar un element arquitectònic que és patrimoni de la ciutat.

També s'ampliarà una de les andanes, una actuació no prevista inicialment. A petició de l'Ajuntament, el projecte final inclou una vorera al llarg de tota la façana de l'estació per millorar l'accessibilitat i la seguretat de l'espai públic i la seva relació amb la plaça de la Reforma. Així es resoldrà l'anomalia d'una estació que dóna directament a una carretera.