Les promotores de la primera Fira de Primavera de la plaça Gispert, Maribel Arribas i Lluïsa Viñas, consideren que la Gispert té una centralitat que cal promoure tot i l'efecte crida que sempre ha tingut la Plana de l'Om o la plaça Sant Domènec, on sí que és habitual que es facin activitats. «Sembla que Manresa s'acabi a la Plana de l'Om o a la de Sant Domènec», afirmen, quan això no és cert.

A l'última edició de la Fira de l'Aixada, la Gispert i el carrer Vilanova es van afegir al recorregut de la Manresa medieval, i la resposta va ser molt bona, opinen. Per això s'han engrescat a donar continuïtat a activitats durant tota la primavera. També estan oberts a acollir actes de la festa major.

Segons Arribas, en aquesta part del Barri Antic hi ha entitats fortes com el Cercle Artístic i l'Agrupació Cultural, i equipaments com el Conservatori de Música o l'escola Joviat. «Això ens ha de fer reaccionar encara més». A part d'això «tenim l'encant de ser una plaça on hi van a parar 7 carrers», destaca Arribas.

A més a més de les activitats d'aquest cap de setmana s'han programat una trobada de bruixes i remeieres per al maig, un mercat dels encants, lectures de poesia i una jornada de pintors a la plaça a càrrec del Cercle Artístic.

Botiguers i veïns van començar a actuar per capgirar la imatge de la plaça arran dels actes d'incivisme que hi va haver fa un any i que van generar protestes del veïnat i dels comerciants.

Ara es mobilitzen no tan sols per fer-hi activitats al carrer, sinó també per crear una associació de veïns i comerciants pròpia. Asseguren que el Barri Antic de la ciutat és molt gran i que seria bo per a la zona tenir entitat i veu pròpia. De moment ja han reclamat a l'Ajuntament que el fanal de la Gispert torni a fer llum. El govern s'ha compromès a fer-ho.