L'Ajuntament de Sant Fruitós té obert un nou concurs públic per a la concessió de diversos serveis funeraris del municipi, del qual destaca sobretot la construcció d'un crematori de la comarca, juntament amb un tanatori. A la primera convocatòria, que es va dur a terme la tardor passada, només s'hi va presentar una empresa, que no va aportar de manera completa tota la documentació administrativa que se li requeria, i això va fer que s'hagués de reobrir el concurs.

Ara, l'empresa Eternam Serveis Funeraris, l'única que un altre cop s'ha presentat al concurs, ha superat el primer tràmit per a l'adjudicació del servei.

L'Ajuntament fruitosenc ha obert les pliques i ha donat llum verd a la documentació administrativa presentada per l'empresa. En aquest punt és on el procés es va encallar en la primera convocatòria.

Un nou actor

Ara, l'empresa encara ha de passar la nota de tall establerta, que serà analitzada per una comissió formada per quatre persones externes a l'Ajuntament designades pels tècnics municipals. És previst que el resultat es tingui en el termini d'un mes, quan, en cas que se superi la nota, ja es podrà aprovar i adjudicar el projecte.

L'adjudicació del tanatori de Sant Fruitós suposaria l'entrada d'Eternam al mercat funerari del Bages, on actualment operen Fontal, del grup Mémora, Funerària Fontanova, pertanyent al grup Àltima, i la Funerària del Bages, del grup Interfunerarias.