Avui comença la preinscripció escolar del curs 2017-2018, que s'acabarà el pròxim 4 d'abril. El pas següent serà el barem de les sol·licituds que farà cada centre. Posteriorment, la depuració de les llistes, per evitar per exemple duplicitats, i finalment, la matriculació definitiva, que s'haurà de fer del 12 al 16 de juny. Aquest és el calendari del procés de preinscripció i matriculació per al pròxim curs.

Segons va explicar l'inspector d'Ensenyament Albert Ramírez, hi ha llibertat d'elecció de centre, però en el cas que la demanda superi l'oferta és quan es tenen en compte els criteris de puntuació com per exemple si ja té germans a l'escola o pares que hi treballin (40 punts), la proximitat al domicili (30), la renda (10) o si l'alumne té algun tipus de discapacitat (10). Si tot i així persisteix l'empat, es tenen en compte criteris com si es tracta d'una família nombrosa (15), si l'estudiant té alguna malaltia crònica (10) o si hi ha hagut familiars exalumnes (5).

Finalment, el desempat definitiu per entrar al centre triat es fa per sorteig. «No és just però és el més net», va afirmar Ramírez. Se celebrarà el 5 de maig.

Una comissió de garanties vetlla perquè tot el procés de preinscripció i matriculació escolar es dugui a terme amb garanties.