A partir de l'1 d'abril, els clients del mercat de Puigmercadal, de Manresa, que facin una compra mínima -encara no se sap si serà a partir de 8 o 12 euros- tindran una hora d'aparcament gratuït, o bé podran obtenir una targeta T2 per al bus urbà.

Fins ara l'equipament donava vals per poder aparcar de forma gratuïta, però per tenir dret a estacionar una hora calia fer una compra de 60 euros.

La compra mínima es podrà assumir, si cal, per la suma de tiquets obtinguts a les parades. Una segona opció serà obtenir una targeta T2 (dos viatges) per al bus urbà, també totalment gratuïta.

En la primera roda de premsa oferta des que l'Ajuntament de Manresa va assumir a principi d'any la gestió directa del mercat, el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau, va explicar que la transició s'havia fet sense entrebancs i que les ofertes que es presentaven formaven part de les iniciatives que s'estaven portant a terme per revitalitzar l'equipament. Des de l'assumpció de la gestió per part del consistori, hi ha hagut una primera fase de «gestió», en paraules d'Arnau, en la qual s'ha realitzat la transició de tots els aspectes de funcionament diari, bàsicament temes de caire administratiu, sense afectar el funcionament del mercat. S'ha donat continuïtat a les targetes de fidelització de clients i s'han fet algunes adequacions a les oficines i canvis en el servei de neteja.

La definició d'objectius s'està duent a terme amb la comissió municipal del Projecte Puigmercadal, que es reuneix setmanalment i l'assemblea de paradistes (que ja s'ha reunit en dues ocasions). També s'han fet trobades amb els grups municipals.