La complexitat clínica dels pacients va ser el tema central de la 8a Jornada de Geriatria del Bages, que es va celebrar ahir a Manresa i que va reunir més de 140 professionals.

Segons el Pla de Salut de Catalunya, el 5 % de la població té complexitat clínica. És un perfil de persona d'edat avançada, que té diverses patologies i que requereix un pla d'intervenció individual i molt específic.

Durant la jornada es van dur a terme dues taules rodones que van posar de manifest la importància de fer un abordatge multidisciplinari d'aquest perfil de pacients per oferir-los una atenció el màxim d'integrada possible entre els diversos recursos i nivells assistencials. També es va destacar la importància d'implicar el pacient i la família en el procés de presa de decisions per tal que aquestes siguin compartides.

La psicòloga industrial Edita Olaizola va pronunciar la conferència central de la jornada. Va remarcar que cal aprofitar els coneixements, capacitats i ganes de fer coses que tenen les persones grans, tant per a la seva salut i benestar com perquè la societat en general en tregui profit.

La jornada és organitzada per la Fundació Althaia i la Sociosanitària de Manresa.