Rosa Serrano, la manresana mare d’una nena autista, que havia denunciat amb la carta «Dret a la salut, quin dret?» els problemes de les famílies amb nens amb TEA a l'hora de fer-los proves mèdiques, ha fet pública una nova missiva en la què agraeix a Althaia haver-les pogut fer i la bona disposició amb la què van ser realitzades.

TRENCANT BARRERES PER L’AUTISME

Fa una setmana, a través d’aquest mateix mitjà reclamava els drets a la salut de la meva filla amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) i demanava que se li poguessin fer a Manresa proves mèdiques que en altres nens no requereixen anestèsia ni quiròfan, però que en ella (per les seves característiques) és imprescindible fer-ho així. Fer-li una senzilla extracció de sang o posar-li una simple vacuna ens ha costat una espera de 4 mesos.

Aquest matí, per fi, ha estat possible, i a Manresa! I si la setmana passada em queixava, aquesta setmana no puc més que AGRAIR.

Agraeixo la bona disposició del personal d’Althaia que aquest matí, des de les 7 fins a les 10 han atès la meva filla Alícia i que han estat comprensius amb les seves particularitats, sense voler imposar res que pogués alterar-la, adaptant-se a la seva manera de ser, amb professionalitat i empatia.

Em direu que és la seva feina i que és com l’han de fer. I jo també dic que les feines es poden fer de moltes maneres. I quan es fan bé, també cal dir-ho. Metges, anestesista, infermers i infermeres, personal d’atenció al públic, pallapupes i personal de neteja amb qui ens hem creuat... han ajudat a fer d’una cosa que per a l’Alícia podia ser “traumàtica” (ja que no comprèn res del que se li fa), una cosa força natural.

Anem a una habitació, com si fos un hotel... Li donen un xarop en la seva cullera especial per a xarops... Li posem el seu pijama (no una bata estranya que no és seva)... Es posa dins del llit escoltant les seves cançons... i s’adorm.

No cal traslladar-la a una llitera, el mateix llit circula amb una nina dormida que somnia amb la Heidi i en cinc minuts ha entrat i ha sortit del quiròfan. Tot ràpid i eficaç. Genial! Per què no pot ser sempre així? Moltes gràcies a tots!!

Tant de bo tots els hospitals comarcals segueixin aquest exemple. Quin pes se’ns trauria als pares.

El diumenge dia 2 d’abril és el Dia Internacional de Conscienciació per l’Autisme. El lema d’enguany a nivell d’Europa és “Trenquem barreres per l’autisme”. Avui, a Sant Joan de Déu de Manresa, n’han trencada una. Gràcies Althaia! Endavant!

Rosa Serrano i CentellesMare de l´Alícia (nena amb TEA)Presidenta de la Federació Catalana d´Autisme