La CUP s'abstindrà en el ple extraordinari convocat aquest dijous per votar l'aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), la dar-rera que depèn de l'Ajuntament. La final la farà la Generalitat.

Segons la candidatura, que va ser l'única que va votar a favor en les dues anteriors fases del pla, políticament parlant, el document final que es portarà a aprovació s'acosta més al model urbanístic d'ERC i del PSC que al seu.

A nivell tècnic, la CUP creu que el POUM no ha posat «suficient èmfasi» en els temes referents al nucli antic. Esmenta, per exemple, la delimitació que va proposar d'unes àrees de conservació i rehabilitació que, si bé recull el pla, no hi aprofundeix. Tampoc no està d'acord que s'aposti per reduir l'habitatge buit actual fins al 15% repartint els pisos per arribar-hi en els 18 anys de vigència del pla (113 per any) i que, per contra, no s'acceleri, perquè vol dir que la ciutat podrà créixer i, paral·lelament, encara hi haurà molt habitatge buit. Un altre tema que critica té a veure amb l'habitatge de protecció oficial. Fa notar que el document «es limita a complir la llei» i poca cosa més.

Aquest dilluns, l'assemblea oberta que va convocar la candidatura al Casal de les Escodines per decidir el seu posicionament sobre el projecte va aplegar poca gent, sis persones, entre les quals els tres regidors. Una d'ells, Gemma Tomàs, es va encarregar de fer-ne l'exposició.

Mentre que en la votació de l'avanç del pla i en la inicial la candidatura va donar el seu suport al document que es va portar a aprovació al ple del juliol del 2013 i al del març del 2015, respectivament, aquesta vegada ha decidit abstenir-se. Per contra, ERC, que es va abstenir en les dues votacions anteriors, ara governa amb CDC i té el seu regidor Marc Aloy al capdavant del POUM de l'actual mandat. Pel que fa al PSC, la setmana passada va donar a conèixer que el seu vot serà favorable, mentre que abans hi va votar en contra (a l'avanç del pla) i es va abstenir (en l'aprovació inicial).