Una carpa que serveixi per cobrir la pista exterior que hi ha al costat del pavelló del Pujolet. És la proposta que ha fet el Club Patí Manresa als pressupostos participatius del 2017 i que ha superat de manera satisfactòria la fase de valoració, tal com els ha informat l'Ajuntament. Podran competir, per tant, per ser una de les, com a mínim, quatre idees triades per repartir-se els 200.000 euros dels presupostos d'enguany.

El Club Patí Manresa, refundat el 2004, perquè abans ja existia però va desaparèixer temporalment, té actualment uns 200 socis entre les seccions de patinatge artístic i d'hoquei patins, una quantitat que, segons expliquen fonts del club, va a l'alça.

Desplaça el cursor a dreta i a esquerra per veure l'abans i el després. Fotos: CP Manresa.

La seva proposta passa per instal·lar una carpa de 1.125 m2 (25 per 45 metres i 4,5 d'alçada), desmuntable, al costat del pavelló del Pujolet. Comenten que, actualment, per entrenar-se a dins del pavelló hi ha massa demanda perquè, juntament amb el seu club, també s'hi entrena el futbol sala. Això fa que les instal·lacions siguin insuficients i que hi hagi canalla que hagi d'entrenar-se en horaris intempestius o bé anar a altres equipaments de la ciutat. Amb l'afegit que la pista exterior que pretenen tapar amb la carpa, quan plou, és impracticable.

Les fonts del club manresà posen en relleu que «el projecte té el suport de la regidoria d'Esports, l'Associació de Veïns de la barriada de Saldes-Plaça Catalunya i el Club de Futbol Sala Manresa».

Desplaça el cursor a dreta i a esquerra per veure l'abans i el després. Fotos: CP Manresa.

Fan notar que l'estructura que proposen reduirà la contaminació acústica per als edificis limítrofs i millorarà la seguretat de la pista amb un paviment net i eixut.

Exposició de projectes

Abans del període de votació, es farà una exposició dels projectes seleccionats del total de 42 que es van presentar. Del 18 al 28 d'abril a la biblioteca del Casino; el 29 d'abril a la plaça de Sant Domènec; i el 6 i 13 de maig a la plaça de Crist Rei. La presentació pública serà el 26 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala Plana de l'Om.