El dèficit acumulat ha emergit malgrat que el tancament de l'any ha estat de 528.989 euros en positiu, abans de les provisions d'insolvència i altres ajustaments comptables.

Una altra dada en positiu és que el coeficient d'endeutament per primera vegada des de l'any 2000 se situa per sota del 80%, concretament en el 78,75%.

Sobre aquest punt, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, ha afegit que confia que, aquest mateix estiu -entre juliol i setembre-aquest endeutament estarà per sota del 75% i, per tant, «es podrà aconseguir l'informe favorable del departament de Política Financera de la Generalitat per accedir a crèdit bancari per al pla d'inversions de la ciutat». Sala també ha valorat de forma molt positiva «el fet que en aquests moments podem garantir el pagament a proveïdors a 60 dies, tal com ja vam aconseguir l'any passat i podem garantir que continuarà passant aquest any».

Una altra de les dades positives que ha destacat el regidor ha estat la xifra d'endeutament viu de l'Ajuntament, que ha situat en 55,29 milions, dels quals 49,26 milions són deutes a llarg termini amb els bancs, una xifra «que no teníem des de fa més de 12 anys».