L´Institut Lacetània acollirà durant tota la setmana vinent una nova edició de les Jornades Lacetània, que ompliran el centre d´activitats culturals, científiques i tecnològiques al voltant d´un tema central, que enguany és "Les noves fronteres del segle XXI". Es tracta de la 31a edició d´unes jornades que any rere any converteixen l´institut en un centre de coneixement amb l´objectiu d´ampliar la visió dels alumnes i obrir-los a continguts diferents dels que ja es treballen durant la resta del curs.

L´acte d´inauguració de les jornades tindrà lloc el proper dilluns, 4 d´abril, a tres quarts de 7 de la tarda, amb una ponència de Jordi Armadans, politòleg, periodista i director de FundiPau (Fundació per la Pau). En aquest mateix acte es lliuraran els reconeixements a les empreses col·laboradores de la Fundació Lacetània, que al llarg del darrer any han contribuït a la formació dels estudiants acollint-los en estades de pràctiques.

Durant la resta de la setmana, l´institut acollirà activitats molt diverses i adreçades a tot l´alumnat, tant d´educació secundària obligatòria com de batxillerat i cicles formatius. Entre els personatges que passaran pel centre destaquen Vicent Partal, amb una conferència titulada "Fronteres, avui, ahir, demà", o Enric Bastardas, que parlarà de "L'empremta digital no té fronteres".

El tema central de les fronteres vol incentivar la reflexió cap a una visió de les fronteres no com a límits que ens impedeixen avançar sinó cap a utopies més o menys properes per assolir. Les diferents activitats proposades intentaran, a partir de l´anàlisi del present, intentar esbrinar com serà el futur sempre d´una manera motivadora.