El model de masoveria urbana de Manresa ha servit de base a la Diputació de Barcelona per elaborar una guia metodològica sobre aquesta fórmula contractual, que es podria aplicar en altres poblacions de Catalunya.

Recentment es va dur a terme una jornada de treball sobre masoveria urbana a Castellbisal, on es va presentar l'esmentada guia. Segons explica el president de Càritas a Manresa, Jaume Espinal, bona part es basava en l'experiència «que hem tingut. Sembla que el model és repetible a diferents llocs de Catalunya, perquè és agraït, regularitzat i amb l'acompanyament de molts factors. Tant de bo pugui ser una més de les solucions perquè la gent pugui tenir habitatge».

Actualment, a Girona i a Vilafranca es porten a terme experiències semblants a la de Manresa, tot i que sense el component que siguin els mateixos llogaters els que fan les obres. A Vilafranca, per exemple, es duen a terme a través de centres ocupacionals.

Poblacions com Sant Adrià, Terrassa i Castellbisbal estan estudiant tirar endavant iniciatives semblants a la que s'ha dut a terme a la capital del Bages.