Tres dels deu centres educatius que han estat premiats a la 5a Mostra de projectes emprenedors de la formació professional a Catalunya són de Manresa: les escoles Agrària i Joviat i l´institut Guillem Catà. L'any passat van ser dos els centres educatius manresans premiats.

Durant la Mostra s´han exposat els millors projectes emprenedors del passat curs 2015-2016, realitzats per alumnes de formació professional de grau mitjà i de grau superior. S´han valorat els projectes que reflecteixen la creació d´un producte o un servei i la seva comercialització. Tots els projectes participants han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d´arreu del territori. Aquesta Mostra facilita la integració a les activitats que es duen a terme a Catalunya per al foment de l´emprenedoria.

En l´edició d´enguany de la Mostra s´han presentat 49 projectes a concurs, més que en les anteriors edicions. Dels 12 treballs finalistes han obtingut el primer premi un total de 8 projectes, dels quanls 2 són manresans.

L´Escola Joviat ha guanyat el primer premi al Projecte amb la millor idea en grau mitjà. Es tracta d´un joc per aprendre a relacionar components actius amb medicaments comercials de forma lúdica «Memory Farmacs».

El projecte «Safra», de l´Escola Agrària de Manresa ha obtingut el primer premi al Projecte més viable en grau mitjà. És una producció ecològica de llegums, cereals i safrà del Moianès que dóna resposta a la demanda de diferents farines. També ha obtingut el segon premi al Projecte amb la millor idea.

S´han premiat amb segons i tercers premis l´Institut Monstià, l´Institut Guillem Catà i l´Institut La Garrotxa.

L´objectiu de la Mostra és promocionar els millors treballs emprenedors realitzats per alumnes de formació professional. S´ha incrementat la participació respecte les anteriors edicions i s´han presentat 49 projectes a concurs.