El líder socialista, Miquel Iceta, ha constatat que el PSC i el PSOE han d'anar "de la mà" en el procés d'encaix de Catalunya amb la resta de l'estat espanyol, després de la reunió que ha mantingut aquest dijous al vespre amb la presidenta andalusa i precandidata a les primàries del PSOE, Susana Díaz. Iceta ha demanat als militants socialistes que votin a les primàries del PSOE "pensant en el futur i no en el passat". Un passat que, pel líder socialista, "no ha estat gens bo perquè ha dividit el partit i ha erosionat la credibilitat ciutadana en el projecte socialista". De fet, durant la seva visita a Barcelona, Díaz va mostrar un tarannà dialogant i va cridar a "girar full" i abandonar el rancor després del cisma que va suposar la investidura de Mariano Rajoy, quan el PSC es va desmarcar del PSOE i va votar en contra de la seva investidura. Un fet que va tensar les relacions entre el PSC i el PSOE.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la precandidata a les primàries del PSOE, Susana Díaz, s'han reunit aquest dijous al vespre durant tres quarts d'hora a la seu del partit socialista al carrer Nicaragua de Barcelona. Després de la trobada, Iceta ha explicat que la reunió ha servit per constatar la voluntat de diàleg entre tots dos, i el fet que el PSC i el PSOE han d'anar "de la mà" en el procés d'encaix de Catalunya a la resta de l'estat espanyol.

Iceta no ha detallat cap proposta concreta de Díaz en la qüestió territorial, i s'ha limitat a dir que la precandidata a les primàries del PSOE parteix sempre dels anomenats acords de Granada sobre el procés de reforma constitucional en clau federal.

El líder socialista ha reiterat la neutralitat del seu partit i ha dit que qualsevol dels tres candidats -Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López- tenen "una talla suficientment provada". Per tant, pel líder socialista, "amb qualsevol dels que guanyés, els socialistes tindríem un magnífic secretari". Tanmateix, Iceta ha fet una crida als militants perquè votin a les primàries del PSOE del 21 de maig "pensant en el futur i no en el passat". Un passat que, pel líder socialista, "no ha estat gens bo perquè ha dividit el partit i ha erosionat la credibilitat ciutadana en el projecte socialista".

De fet, durant la seva visita a Barcelona, Díaz va cridar a "girar full" i abandonar el rancor després del cisma que va suposar la investidura de Mariano Rajoy, quan el PSC es va desmarcar del PSOE i va votar en contra de la seva investidura. Un fet que va tensar les relacions entre el PSC i el PSOE. "Aquest procés d'elecció del secretari general ha de ser la primera pedra del fonament d'aquesta reconstrucció de la confiança tan necessària", ha puntualitzat Iceta.

Visita territorial a la Catalunya Central

El primer secretari del PSC s'ha reunit aquest divendres al matí amb diputats socialistes del territori, sindicats i agents econòmics de la Catalunya Central. Durant la seva visita, a la seu del Col·legi de Periodistes a Manresa, Iceta ha mostrat la seva preocupació per la millora de les infraestructures de la Catalunya Central, la sanitat i pel futur de la mineria al Bages. Per Iceta, "el cor de Catalunya està engripat" i s'ha de treballar per garantir que les comarques centrals no siguin "zona de pas dels de Barcelona quan van a la Cerdanya".