David Bonvehí ha assegurat aquest dimarts que finalment no durà l'afer de les polèmiques gravacions a la fiscalia, tal i com havia anunciat inicialment que faria.

El coordinador organitzatiu del Partit Demòcrata ha anunciat que, "després de reflexionar durant aquests dies, he decidit no comunicar a la Fiscalia la gravació que es va realitzar sense el meu consentiment". Bonvehí ha explicat que "no em sento còmode judicialitzant la política i per això no ho portaré a Fiscalia però sí que demano explicacions i responsabilitats polítiques a Esquerra".

Bonvehí ha volgut deixar clar que "aquest és un tema que m'afecta a mi personalment i no al PDeCAT o a JxSí" i "no vull minvar ni un 1% de les il·lusions del procés". "Sóc una persona de suma i de construir i no de restar i destruir, pel que no vull que hi hagi cap ombra de dubte sobre el procés", ha explicat Bonvehí. "Però en política no tot s'hi val, hem de construir un nou país amb bones pràctiques; la independència no la guanyarem així", ha afegit.

El coordinador organitzatiu del PDeCAT ha afirmat que l'assumpció de responsabilitats polítiques serviria "per passar pàgina ja mateix". Bonvehí, que reconegut que "ningú d'ERC s'ha posat en contacte amb mi", ha recordat que "el mateix Joan Tardà reconeix que les veus de la gravació eren de qui eren". "És un fet prou desagradable", ha continuat, i "per desfer aquest malentès, calen aquestes responsabilitats i explicacions d'Esquerra".

El número dos del PDeCAT ha fet aquest anunci en una entrevista a RAC 1 després que poques hores abans, dilluns a la tarda, refermés a Regió7 la seva intenció de denunciar-ho a la fiscalia, però, abans de fer-ho, en volia parlar amb els advocats del partit per tal que l'assessorin.

Bonvehí ha defensat que ha adoptat aquesta decisió per al de no "pertorbar el procés independentista" i afirma que s'ha decidit després de conversar amb família i amics sobre aquesta qüestió, però ha afegit que no deixa "el tema mort aquí", sinó que creu que "es pot solucionar d'una altra manera".

Tot i així, l'exalcalde de Fonollosa no ha volgut dissimular la seva decepció pel silenci per part d'Esquerra Republicana i ha exigit a la formació que prengui responsabilitats polítiques amb motiu de l'afer.

Al mateix temps, el número 2 del PDECat també ha explicat que durant aquests dies ha pensat en deixar la política activa a causa de l'enrenou que s'ha generat al voltant de la seva figura. Una opció, però, que finalment ha descartat.

Estefanell i Culell, muts

Aquest diari va fer, aquest dilluns, un nou intent per parlar amb Mireia Estefanell i Pere Culell per tal que puguin donar la seva versió del que va succeir en el cas de les gravacions al restaurant de Manresa on es trobaven tots dos compartint taula mentre també hi dinava el grup del PDeCAT amb Bonvehí. Tot i que, finalment, va ser possible contactar amb Culell, aquest va denegar fer cap comentari.

Culell es va presentar com a alcaldable per ERC en les darreres eleccions municipals, però va plegar al cap de trenta-cinc dies després de signar amb Junyent l'acord d'investidura i governabilitat. Va atribuir a motius personals la seva decisió de plegar com a regidor, que va comunicar en un breu correu electrònic a les 10 de la nit.