El Govern català ha nomenat aquest dimarts l'investigador manresà Pere Joan Cardona nou president del Consell d´Administració de l´Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AquAS).

AquAS és un organisme del departament de Salut que té la missió de generar coneixement rellevant per contribuir a millorar la qualitat, la seguretat i la sostenibilitat del sistema de salut de Catalunya.

Està dirigit per un consell d´administrció, que és el seu principal òrgan de govern i gestió. Ara el presidirà l´investigador manresà.

Pere Joan Cardona (Manresa, 1967) és director de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l´Institut Germans Trias i Pujol de Barcelona. Doctor en Medicina i Cirurgia, és especialista en microbiologia i parasitologia. És professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i té una àmplia experiència com a investigador, impulsor de la transferència tecnològia i de la recerca a l´àmbit biomèdic.

Destaca per les seves investigacions per desenvolupar una vacuna contra la tuberculosi. També ha creat un suplement alimentari contra aquesta malaltia, anomenat Nyaditum Resae, que es distribueix a diversos països del món amb l´objectiu de baixar la incidència de la tuberculosi.

La directora general de Planificació i recerca de Salut del departament de Salut, Pilar Magrinyà, exercia fins ara de presidenta en funcions de l´entitat.