Militants i simpatitzants d'ERC a Manresa acusen l'alcalde, Valentí Junyent, de precipitar-se a l'hora de retirar les responsabilitats de govern a Mireia Estefanell per la gravació a David Bonvehí. Consideren que es tracta d'una decisió unilateral que posa en perill el pacte entre Convergència i Esquerra a la ciutat. Ningú, però, desitjaria que se n'anés en orris. S'han mostrat sorpresos pel cas i per la repercussió que ha tingut. També entristits i, en alguns casos, decebuts i enfadats.

Regió7 ha sondejat una dotzena de militants i simpatitzants. Coincideixen que no seria positiu per a la ciutat que es trenqués el govern. Entremig també hi apareix el procés sobiranista. «L'acord de ciutat pretén ser un impuls al procés del país. Aniríem malament que un fet així el tirés per ter-ra. Cal reconduir-ho i que no comporti cap ruptura», afirma un d'ells.

Hi ha qui pensa que es tracta d'una «criaturada per part de tothom» que s'hauria de respondre amb «maduresa». «Trencar el pacte no seria bo per a Convergència ni per a Esquerra, i encara menys per a la ciutat». També consideren que «el país té objectius més importants perquè ara hi afegim paràsits».

Si la decisió acaba dependent de l'assemblea, membres del partit recorden que és la suma de les decisions de tota la militància, i que tot dependrà «del que passi fins que es convoqui». Hi ha qui pensa que si els militants se senten maltractats per la decisió de Junyent, podria acabar decidint sortir del govern. «Crec que els dos grups municipals haurien d'asseure's, parlar-ne i entonar el mea culpa a qui li toqui. El govern de Manresa necessita els dos grups. En cas contrari, seria molt feble». N'hi ha que comenten que no voldrien de cap manera que l'assemblea decidís posar fi al pacte, «però de la manera com han anat les coses tot és possible».

De la decisió de Junyent de prescindir d'Estefanell afirmen que s'ha pres en calent, de forma precipitada i unilateralment, tot i que hi ha qui assegura que «els fets s'han superposat d'una manera que no et permet reflexionar fredament». Hi ha hagut qui ha suggerit que se li hauria pogut retirar la tinència d'alcaldia, però no les competències a l'equip de govern. «S'hauria d'haver negociat i no prendre una decisió dràstica».

Hi ha qui opina que cal encarar aquesta situació més pausadament per part de tothom», i qui ha expressat el seu desig que «això es pugui recosir, que les coses es posin al seu lloc i que no perdem el món de vista per aquest tema».

Altres asseguren que estan enfadats «perquè ens estem entretenint amb ximpleries» i «picabaralles personalistes». També hi ha qui pensa que hi ha hagut una cadena d'errors des del primer moment. D'altres prioritzen el procés, i creuen que «cal ser més pragmàtics» i continuar junts, i qui afirma que estaria fora de lloc que la gravació afectés Manresa.