Aquest dimecres l´assemblea d´Esquerra a Manresa va instar l´alcalde Valentí Junyent i al govern a reestructurar el cartipàs municipal comptant amb Mireia Estefanell. Avui Convergència ha replicat que està d´acord en negociar un nou cartipàs del govern municipal «amb tots els regidors i regidores que actualment tenen competències». És a dir, sense Estefanell. L´alcalde els hi va retirar arran de les gravacions d´amagat a David Bonvehí. El PdeCAT en responsabilitza a la fins ara número 2 del govern de Manresa.

Continua, doncs el pols. Des que fa dues setmanes que va esclatar la crisi pràcticament tot continua igual, i ara per ara la continuïtat del govern municipal entre CDC i ERC, no és clara malgrat que l´assemblea d´Esquerra va ratificar la seva voluntat de continuar a l´executiu. També va assegurar, en un comunicat, que la pèrdua de confiança a Estefanell «no pot condicionar la continuïtat d´aquest govern».

Convergència es felicita per l´aposta d'Esquerra de mantenir la coalició i per la declaració que el govern no ha d´estar condicionat per l´esmentada pèrdua de confiança. Amb aquestes dues premisses Convergència es mostra disposada a començar a negociar immediatament un nou cartipàs «amb regidors i regidores que actualment tenen competències», ha explicat la portaveu del grup, Àuria Caus.

Assegura que «la ciutat no es mereix que aquesta situació s´allargui», per això proposa que es reuneixin immediatament.

Per a Caus, la confiança no es restaura d´un dia per l´altre. «Respectem que Estefanell es mantingui com a regidora, però és clar que el govern s´ha de refer amb els regidors que actualment tenen les competències i la confiança de l´alcalde», ha subrallat.