L'Ajuntament de Manresa ha obtingut el 100 % dels índexs positius del Segell Infoparticipa que elabora el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Noranta-tres ajuntaments, cinc consells comarcals i tres diputacions han rebut el vistiplau, encara que tan sols disset consistoris han assolit el 100% de la puntuació. Entre aquests hi ha Manresa. A l'edició passada n'eren 25.

L'objectiu del Segell Infoparticipa és fomentar la transparència i la qualitat de la informació que ofereixen les administracions locals. Els índexs responen a preguntes concretes com qui són els representants polítics, com gestionen els recursos econòmics, la informació que proporcionen sobre el municipi o quines eines ofereixen per promoure la participació ciutadana.

A més a més d'aquests barems també hi ha indicadors qualitatius com el fet que les informacions estiguin actualitzades, que siguin comprensibles i que es trobin amb facilitat.

Segons el regidor de Recursos Humans i Transparència, Jaume Torras, és mèrit dels treballadors públics que s'ha mantingut aquest 100 % de puntuació. «N'estem satisfets», ha dit.