L'equip de govern va presentar la setmana passada com quedarà el trànsit quan estigui acabada la nova rotonda de la Bonavista. A hores d'ara, però, resta pendent saber les afectacions que tindran les obres en la mobilitat de la ciutat. El PSC a Manresa ha reclamat un «lideratge polític clar i a temps complet per evitar el caos en un nus de comunicacions vital», alhora que va lamentar que, poques setmanes abans de l'inici d'aquestes greus afectacions, l'equip de govern només ha fet la presentació de les excel·lències del projecte, eludint que per fer la truita abans cal trencar els ous».

El president del grup municipal socialista, Felip González, ha posat uns quants exemples de les afectacions, per ara, no resoltes. Ha destacat que «de res serviran els més d'un centenar d'arbres que s'hi plantaran de més si les cues de vehicles arriben a la plaça de Sant Domènec i a la plaça de Prat de la Riba». Afegeix que «ningú no posarà en valor que la rotonda sigui molt verda i maca si els autobusos de les línies urbanes i interurbanes que hi han de passar no poden complir horaris per culpa dels embussos i la gent deixa d'arribar a l'hora a la seva feina durant els 7 o 8 mesos que durarà l'obra». I que «de res serveix reunir (tard i malament) les associacions de veïns del sector i els grups municipals si no s'informa, s'escolta i s'atenen, també, les inquietuds d'altres col·lectius molt afectats que fins ara no ens consta que hagin estat convocats, com ara les associacions de botiguers i de comerciants, entre d'altres».

Bus i bicicletes

El grup municipal del PSC ha criticat, finalment, que «l'equip de govern s'hagi centrat en alguns aspectes merament estètics, com ara el color de la flor dels arbres, i no s'hagi preocupat tant de com i per on circularan els vianants per tot el conjunt, o de com es podria haver aprofitat l'ocasió per millorar la fluïdesa del transport públic o el pas d'alternatives al trànsit de cotxes, com ara les bicicletes».

Les crítiques sobre la manca de participació i sobre el tema del bus i de la bicicleta s'afegeixen a les que ja va fer la setmana passada la CUP en un comunicat en el qual va retreure a l'equip de govern manca de transparència i de valentia en la gestió del projecte.