El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Manresa ha fet públic un comunicat en el què denuncia que l'equip de govern de CDC i ERC pretén augmentar en un 80% les places de zona blava "i els més perjudicats seran els ciutadans".

El president del grup municipal de Ciutadans, Andrés Rojo, considera que el contracte de la zona blava està mal gestionat des de la seva signatura en el 2005, una concessió que inicialment era per a 15 anys -amb el què hauria de finalitzar l'any 2020-, però que més tard es va estendre per altres tres anys més, "amb el què no estarem lliures fins el 2023".

Per a Cs, aquesta mala gestió ha portat al fet que els ciutadans hagin hagut de pagar unes de les tarifes més altes de tot Espanya, sent actualment 1,88 euros per cada 59 minuts d'aparcament i que, a més, els usuaris hagin hagut de pagar doblement, ja que el contracte actual marca una ràtio d'ús mínim del 55%, dada que des de la concessió només s'ha sobrepassat en dos anys, penalitzant als ciutadans a través del consistori a compensar la concessionària amb un suplement fins arribar a aquest 55 % d'ús, el que ha significat el 2015 un total d'uns 270.000 euros i en el 2014 un cost aproximat de 240.000 euros.

De 668 a 1.183 places

Afegeix que "per si això fos poc, ara l'Ajuntament cedeix més terreny perquè pugui ser gestionat per la concessionària actual, el que suposarà passar de les 668 places actuals sota aquest règim fins a un total de 1.183. Aquest 80% de més places només significarà una reducció de menys d'un 10% en l'acord sobre la ràtio d'ús passant d'un 55% a un 50% sent el valor mitjà aproximat dels últims dos anys d'un 45%, de manera que significarà que encara hi haurà una factura anual que pagarà l'ajuntament amb tota probabilitat i que com no pot ser d'una altra manera seguiran pagant els manresans i manresanes".

Ciutadans considera que el govern municipal que en el seu dia va arribar a l'acord amb la concessionària es va equivocar i, ara, "es tornaran a equivocar en signar aquest nou acord que com és d'imaginar, la concessionària està d'acord segons ens ha transmès l'equip de govern".

En contra dels comerciants

Afirma que l'acord va en contra dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de Manresa i, sobretot, dels comerciants ja que "aquest tipus d'accions no ajuden a dinamitzar el comerç de les zones on s'aplicarà. Creiem que no es fa per buscar una millora en la mobilitat sinó per intentar reduir la factura a l'Ajuntament, però segurament implicarà un augment en la recaptació a través d'aquestes noves places sotmeses a la zona blava".

Rojo conclou que "si bé és veritat que es produirà també un lleuger descens dels preus per passar a les zones de major confluència a 1,70 euros els 59 minuts no ens sembla suficient per atorgar-altres 515 places més i per això sol·licitem que reprenguin les negociacions per aconseguir un acord més just per a les manresanes i manresans".