Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i de la Dona i sindicalista de CCOO, ha defensat el seu germà, el xef Jordi Cruz, les declaracions del qual en relació amb el fet que hi hagi aprenents a la cuina de restaurants de prestigi com el seu que no cobrin han estat molt criticades. Creu que se l'ha mal interpretat. Ha recordat que hi ha diversos llocs on es fan pràctiques no remunerades, com «el mateix Ajuntament» i els hospitals. També admet i critica que hi ha qui n'abusa.

La regidora ha lamentat que s'hagi fet una lectura errònia del que va dir el seu germà «des de la modèstia i la senzillesa que té» quant al fet que treballar sense cobrar en restaurants amb una o més estrelles Michelin és un privilegi. Entén que s'ha interpretat com si fos un menysteniment vers aquests aprenents, mentre que «és just el contrari». Explica que, en lloc de pagar-los una remuneració, al restaurant ABaC, del qual és cap de cuina Jordi Cruz, els paguen la manutenció (un lloc per dormir i els àpats). «Els nanos estan contentíssims d'estar allà». Afegeix que és una pràctica habitual en les cuines d'alt nivell que «no trobo malament» i recorda que a l'Ajuntament «hi ha programes de formació sense cobrar un duro», i que als hospitals, les infermeres i les auxiliars d'infermeria (ella és infermera) fan pràctiques sense cobrar mentre estudien.

Quant al palauet que hauria adquirit Jordi Cruz al costat de l'ABaC, diu que l'han comprat els socis del negoci i que la planta baixa l'han arreglat precisament per acollir-hi els aprenents que estan fent stage allà per aprendre.