El 2006 es va celebrar la darrera edició de la Veïnàlia, la fira d'entitats veïnals de Manresa. Onze anys després, es farà la 4a edició. Tindrà lloc entre els dies 13 i 21 de maig. S'ha pogut fer perquè hi ha més disponibilitat econòmica que altres anys i té l'objectiu de fer guanyar visibilitat a les associacions de veïns a tota la ciutat. La Veïnàlia tindrà un contingut marcadament reivindicatiu.

Divendres, la van presentar al local de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, Enric Martí, president de la federació; Marina Hosta, vicepresidenta, i Raül Sánchez, coordinador.

El primer acte serà el dissabte 13 de maig. De les 10 del matí a les 8 del vespre, la plaça de Sant Domènec es dividirà en cinc espais: un punt d'informació. Un escenari on es faran diverses actuacions (tai-txi, cantada conjunta de les corals dels barris, la coral infantil Escodines, country, sevillanes i zumba), un reconeixement als expresidents de la federació de barris (el primer va ser Josep Maria Boix) i la inauguració per les autoritats, amb la presència del director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls. Un espai amb tallers (costura, català, labors i manualitats). Un espai infantil (amb espai de lectura, jocs, contacontes i tallers) i l'exposició Lluites compartides d'Òmnium, que el 16 i 17 de maig serà a la Plana de l'Om, de 6 a 8 del vespre.

La fira del dia 13 inclourà una caminada per la ciutat que, amb sortida a 2/4 de 10 del matí, farà parada en llocs on hi ha reivindicacions veïnals per resoldre, com la fàbrica dels Panyos, el parc Vila Closes i el camí de la Gravera, només per posar tres exemples.

Del 16 al 21 de maig, a l'Espai Plana de l'Om, tindrà lloc l'exposició Veïnàlia, que recollirà l'activitat de les associacions des de la part més reivindicativa a la més lúdica, amb fotografies i revistes dels inicis dels moviments veïnals a Manresa, on la primera associació, que és la del barri de Mion-Puigberenguer, data del 1971.

El divendres 19 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, a l'Esplai Plana de l'Om, i el dissabte 20 de maig, a 2/4 de 7 de la tarda, a la sala d'actes del Casino, tindran lloc els dos debats. El primer, el de divendres, sobre el present i futur de la C-55, amb l'alcalde Valentí Junyent, Cristòfol Gimeno (alcalde de Castellgalí) i Xavier Flores (director general d'Infraestuctures de Mobilitat). El moderarà el director de Regió7, Marc Marcè. El del dia 20, amb Isabel López (exdiputada al Congrés), Domiciano Sandoval (activista de la Marea Pensionista) i Aina Vidal (diputada al Congrés), el moderarà Marina Hosta.