La Fira de l'Ascensió se celebrarà, coincidint amb ExpoBages, el cap de setmana del 20 i 21 de maig. Una de les principals novetats d'aquest any serà el trasllat de les atraccions al sector dels Trullols després de 20 anys d'haver estat ubicades a l'avinguda Francesc Macià, al barri de la Sagrada Família.

L'Ajuntament de Manresa ha pres aquesta decisió amb la voluntat de proporcionar als firaires un espai més adient i en condicions adequades. La nova ubicació serà un solar de titularitat municipal, situat a la part alta del sector dels Trullols, concretament entre els carrers Agustí Coll i Caietà Mensa. És l'indret on recentment ja s'han ubicat carpes de circs que han visitat la ciutat. L'associació d'empresaris dels Trullols s'ha mostrat predisposada a rebre les atraccions, i els firaires han acceptat el trasllat.

La ubicació a l'avinguda de Francesc Macià comportava una afectació important a la mobilitat, ja que requeria tallar completament aquest vial i tenia afectacions en carrers adjacents. També hi havia algunes molèsties puntuals per sorolls, i el sector tenia dèficit d'aparcament. Igualment, el fet que la zona d'atraccions estigués partida per un vial, la carretera del Pont de Vilomara, amb volum elevat de trànsit, era un problema de seguretat en una zona molt freqüentada per menors.

A la nova ubicació no hi haurà afectacions a la mobilitat, hi ha més places per aparcar al conjunt del sector, i la zona queda lluny de qualsevol zona d'habitatges, per la qual cosa s'elimina també qualsevol possibilitat de molestar veïns. Després d'aquesta edició es farà una valoració del funcionament, però la voluntat és donar continuïtat a la nova ubicació.

Aquests dies s'ha començat a condicionar el solar on s'ubicaran les atraccions. Concretament s'hi porten a terme tasques d'anivellament i s'hi fa aportació de terres de tipus granular.

El trasllat arriba després de vint anys amb les atraccions al sector de l'avinguda de Francesc Macià. Abans, havien estat ubicades en un solar al centre de la ciutat, al segon tram del passeig Pere III, que va desaparèixer perquè s'hi van edificar habitatges.Reforç del bus urbà per facilitar els desplaçaments

Per tal de facilitar al transport al sector dels Trullols i també des d'aquesta zona cap al centre de la ciutat, on hi haurà les parades de la fira de l'Ascensió i també l'ExpoBages, l'Ajuntament de Manresa ha programat un reforç del servei de bus urbà. En concret, el diumenge 21 hi haurà un reforç de les línies L1 i L8 (perimetral) i Festius, de manera que hi haurà parada al sector dels Trullols cada 9 minuts de mitjana (circularan un total de 7 vehicles l'hora). Dissabte 20, es mantindran els canvis que es van estrenar la setmana passada: increment de la freqüència de pas de la línia 1 i ampliació del recorregut per passar pels Trullols, cosa que, combinada amb el servei habitual de la línia 8, permet que circulin 6 busos l'hora (un cada 10 minuts de mitjana).

Per donar a conèixer aquest reforç del servei, es farà una campanya informativa en busos i marquesines.