La plataforma creada per donar suport a les caputxines de Manresa ja té nom. Es dirà Plataforma 379, que són els anys que fa que les monges van arribar al convent. Alhora, també té concretats els primers actes organitzats al convent per revindicar-lo com a espai de cultura per a Manresa. El 26 de maig hi haurà un concert d'En Clau de Bages i el 4 de novembre, festivitat de Sant Carles Borromeu, que dóna nom al convent, una jornada amb visita guiada al monestir i diverses propostes culturals, des de sardanes i castellers fins a una cantada coral.

La Plataforma 379, la creació de la qual ja va avançar Regió7 el 27 d'abril, té per objectiu fer costat a les quatre monges caputxines que viuen al convent del carrer de Talamanca davant la delicada situació que se'ls ha presentat. Recordem que les germanes, que tenen edats molt avançades, volien cedir-lo a la ciutat a través de la Fundació Sociosanitària de Manresa. La fundació hi faria una residència per a avis dependents i, a canvi, tindria cura d'elles fins al final. El Vaticà, però, va tombar l'acord, i el bisbat va ser el braç executor d'aquesta decisió, i va expulsar del convent qualsevol persona aliena a la comunitat.

Com que evitar que les monges quedin aïllades és un dels objectius de la plataforma, està buscant la implicació del nombre màxim d'entitats possible a la seva iniciativa, i també de les persones que s'hi vulguin afegir a títol individual, i alhora establir una estreta vinculació amb el Barri Antic. Fins ara, les entitats constituents són el Moviment Cristià Comunitari, la Fundació Sociosanitària de Manresa, Justícia i Pau, el Centre d'Estudis del Bages i l'Associació Cultural Reagrupament Independentista. Al marge de donar suport a les germanes i de tenir cura que no s'extingeixi la relació que sempre han mantingut, elles i el convent on viuen, amb la ciutat, la plataforma també té per objectiu ajudar-les jurídicament.

Quant a les activitats previstes, amb la idea que n'hi hagi una per mes, a banda del concert del dia 26 i de la jornada del 4 de novembre, la intenció també és commemorar degudament l'aniversari de l'arribada de la comunitat a Manresa, que es va escaure el 13 de desembre de l'any 1638.