El Servei Territorial de Transports de la Generalitat ha elaborat un informe del servei de bus entre Manresa i Barcelona des que el 17 de desembre l'empresa Hispano Igualadina, del grup Monbus, es va fer càrrec de la concessió.

L'informe constata que les reclamacions a hores d'ara són «encara nombroses» i la major part fan referència a la manca de fiabilitat del servei, però destaca que «hi ha hagut una certa reducció».

Segons l'informe, «tot i que cal esperar a disposar d'un període d'observacions més llarg per arribar a conclusions més definitives», amb els canvis introduïts el 27 de març per donar resposta al malestar expressat pels usuaris «s'ha reduït una part dels motius que van generar l'increment important de les queixes en aquest servei, bàsicament relacionades amb la fiabilitat del servei».

Del total de reclamacions que s'han recollit, el 55% fan referència a la manca de fiabilitat del servei. El segon motiu més freqüent de queixa és la manca de capacitat dels vehicles i la presència de viatgers dempeus, el segueix l'estat del vehicle (7%), i el conductor (6%).

Pel que fa estrictament al període del 27 de març al 18 d'abril, l'informe detalla que les expedicions de les 6.50 h des de Manresa han estat les úniques que han presentat problemes d'ocupació.

Segons l'informe, s'han detectat poques incidències de fiabilitat del servei, en un total de 8 expedicions de les 664 d'autoritzades (1,20%). Cal destacar una expedició que no es va fer a causa d'una avaria del vehicle i una altra per una confusió en l'organització del servei en els dies no lectius. No es detecten problemes de compliment en les hores de sortides de les expedicions.

La durada dels serveis es troben raonablement ajustades, almenys pel que fa a la durada total del trajecte.

Sentit Barcelona-Manresa

En el període estudiat, hi ha poques expedicions amb plena ocupació, un total de 20 expedicions de 650 expedicions (3,08%) , si bé cal destacar l'expedició de les 18.00h Barcelona-Olesa-Manresa, on pràcticament tots els dies excepte els no lectius ha anat plena. Actualment l'empresa informa que s'està situant un vehicle de dos pisos en aquesta hora.

Igualment s'han detectat poques incidències de fiabilitat i molt concentrades al voltant de les 17.30 h-18.30 h. Concretament 12 de 650 (1,85%).

L'informe destaca que les expedicions de les 17.45 h i 19.25 h apareixen amb un avançament en l'hora de sortida però això és així perquè a partir del 3 d'abril aquests busos surten de Ronda Universitat i no de Maria Cristina. Això també es reflecteix en la durada real d'aquestes expedicions, ara superiors al temps previst.