El milió d'euros i escaig que l'Ajuntament destinarà, enguany, a millorar la pavimentació dels carrers de Manresa permetrà, en una primera fase, arreglar setze vials. No es faran sencers sinó els trams més malmesos. En total, suposa una superfície de 17.398 m2. La segona i tercera fases, que també es portaran a terme enguany, se centraran en les voreres, accessibilitat i millores de recorreguts de vianants.

Aquest migdia el regidor Jordi Serracanta, responsable de Qualitat Urbana i Serveis, ho ha presentat.

On s'intervindrà més superfície serà al carrer de Pons i Enrich, a Bufalvent, que és el vial situat més al sud (4.100 m2). El segueixen l'avinguda de les Bases de Manresa (2.486 m2), el passeig de Pere III (1.200 m2) i el carrer de Domènec i Muntaner (1.100 m2), al barri de Cal Gravat. Totes les actuacions d'aquesta primera fase són d'espais de calçades, a excepció de la corresponent als recorreguts interiors del barri del Xup, que seran per millorar un espai destinat als vianants.

La previsió d'execució de les obres és de set setmanes màxim, i el pressupost és de 418.478,86 euros.

Les actuacions una per una:

-Bases de Manresa: actuació des del carrer de la Font del Gat fins al de Guifré el Pilós, tot i que es fixa més intensa entre aquest darrer carrer i el de Jaume d´Arters. No comprèn tota l´amplada del carrer, ja que una part es troba en bon estat. Tampoc no s´intervé en la franja d´aparcament que actualment es disposa a la part nord del vial, atès que es preveu en un futur l´ampliació progressiva dels trams de vorera que comprèn.

-Bellavista: es preveu la intervenció entre l´enllaç del camí que dóna accés als barris de la Bellavista i Sol i Aire amb la C-37 fins a l´accés al barri de la Bellavista.

-Bruc: l´actuació se centra, sobretot, en la parada d´autobús que se situa entre el carrer de Saclosa i el de Prudenci Comellas.

-Comtals: millora de la pavimentació tant de l´entrada com de la sortida del barri fins al seu enllaç amb la C-55. Atesa la incidència de la intervenció en la funcionalitat de la darrera via, abans de l´inici de l´actuació, caldrà sol·licitar permís a Carreteres. D´altra banda, també preveu la senyalització horitzontal del tram superior de l´àmbit d´actuació.

-Divina Pastora: l´actuació preveu la millora del tram de car-rer comprès entre les dues rotondes i abasta el carril de baixada, que suposa l´accés a l´Hospital de Sant Joan de Déu. Es preveu acordar amb aquest organisme les condicions de l´actuació.

-Domènec i Muntaner: comprèn el tram inicial del carrer des de la carretera del Pont de Vilomara fins al passeig de Joan Miró i també la cruïlla amb l´accés a la plaça de Cal Gravat.

-Francesc Moragas: millora del paviment de l´enllaç amb la plaça del Mil·lenari i reparació d´una rasa situada més al nord.

-Guia: intervenció en dos emplaçaments. Per una banda, en un dels extrems del pont per sobre del tren i, per l´altra, en un dels carrers d´ús públic que estructuren aquest nucli d´edificacions.

-Lluís Millet: millora del paviment del vial entre el carrer de la Pau i el camí vell de Santpedor.

-Passeig de Pere III: intervenció de la banda sud del tram entre el carrer Guimerà i la plaça d´Espanya. El projecte inclou, també, la nova senyalització horitzontal prevista en aquesta via.

-Pons i Enrich: millora de la pavimentació de diferents trams, el més important dels quals cor-respon al situat més al sud.

-Prudenci Comellas: intervenció en tot el carrer excepte en part de la franja d´aparcament que se situa al nord del mateix.

-Santa Caterina: proposa la intervenció en tres trams del camí d´accés a la torre Santa Caterina.

-Sant Pau: millora d´un tram del camí d´accés al barri des de la rotonda de la C-55.

-Verge de l´Alba: millora global de la part central i de dos petits àmbits al voltant de la plaça Cots.

-Xup: es desenvolupa en dos àmbits. Per una banda, els recor-reguts interiors situats més al nordest del barri, i, per l´altra, la millora de la pavimentació de la cruïlla entre el carrer que limita el barri pel sud i el camí a la zona del Suanya. En aquest darrer àmbit, preveu la senyalització informativa horitzontal del camí rural i l´horitzontal necessària per millorar la funcionalitat d´aquesta cruïlla.