La CUP de Manresa ha criticat l'equip de govern de CDC i ERC, al qual retreu "poca transparència en el tema de les clàusules sòl". L'afirmació la fa basant-se en la petició d'informació que va fer en el ple del març sobre el nombre de persones que s'havien adreçat al servei i al fet que encara no ha rebut cap resposta, alhora que insta el govern a donar-la.

La candidatura explica que "el passat mes de febrer es va aprovar al plenari de l'Ajuntament una moció a proposta de la CUP sobre les clàusules sòl, on s'acordà reforçar la coordinació entre l'Oficina d'Informació al Consumidor amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge d'aquest consistori amb la finalitat de garantir l'atenció a totes les persones afectades que ho sol·licitin i informar-les i assessorar-les amb els mateixos criteris i garanties".

Hi afegeix que "també es va aprovar reforçar els serveis a disposició de la ciutadania, formant el personal d'atenció de l'Oficina d´Atenció Ciutadana (OAC) i del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge en relació a aquesta matèria. Especialment en la detecció de les clàusules sòl i preparació de la documentació a presentar a les entitats financeres. I, finalment, posar a disposició de la ciutadania, en format paper i prioritàriament web, material informatiu".

Remarca que "fa prop de dos mesos, l´Ajuntament de Manresa (d'acord amb la moció aprovada) feia públic que tenia professionals formats en el tema que es dedicarien a aconsellar i ajudar en els tràmits a les persones afectades per les clàusules sòl".

Recorda que en el ple del març va "preguntar sobre la formació dels treballadors i treballadores de l'OAC, concretament sobre les hores de formació que havien rebut i qui l'havia dut a terme. També sobre el nombre de persones que s'havien adreçat al servei. L'equip de govern de la ciutat va respondre que en aquell moment no podien facilitar-nos les dades, degut al poc temps que havien tingut des del moment que vam entrar la pregunta al ple".

"Prop d'un mes després, encara no hem rebut cap resposta ni l'Ajuntament ha fet pública l'eficiència del servei, a diferència d'altres ciutats com Igualada, que el bon funcionament del servei ha estat notícia".

Per aquests motius, "instem novament a l'equip de govern a facilitar als grups municipals de l'oposició i a la ciutadania en general la informació que la CUP va demanar al passat ple de març".