Com ja va fer amb l'adaptació del cicle formatiu de grau superior de Projectes d'Edificació per fer-lo més compatible amb el grau en Enginyeria Minera de la UPC de Manresa, amb el qual en convalida el primer curs, l'institut Lacetània oferirà, també, el curs vinent un nou cicle formatiu de grau superior d'electrònica per transvasar estudiants a la Politècnica.

En el cas del nou cicle formatiu de grau superior de Manteniment Electrònic en la modalitat dual es vol omplir el buit entre la formació de grau mitjà i l'ensenyament universitari i, per tant, la manca de tècnics superiors en electrònica. Alhora, pretén augmentar l'oferta d'estudiants d'electrònica per cobrir la demanda de les empreses.

En l'actualitat, a l'institut Lacetània s'imparteix el cicle formatiu de grau mitjà d'Instal·lacions de Telecomunicacions en modalitat dual, el d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques i el cicle superior d'Automàtica i Robòtica Industrial, si bé els dos últims no estan relacionats directament amb el sector electrònic. Per la seva banda, la UPC de Manresa té el grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i el de Sistemes amb Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).

Aquest nou cicle superior de l'institut manresà, que completa la línia formativa entre els estudis de grau mitjà i superior, permetrà convalidar una gran quantitat de crèdits per als dos graus que imparteix la Politècnica.