Esquerres per la Independència és un col·lectiu que té per objectiu arribar als indecisos per convèncer-los a favor del referèndum per construir una república catalana que garanteixi un canvi social. Ahir al vespre es va presentar a la seu d'Òmnium el nucli que s'ha creat a Manresa, que integren una desena de persones, amb l'objectiu de sumar-hi més membres.

L'acte va aplegar una trentena d'assistents, entre els quals hi havia representants d'ERC, la CUP, l'ANC, Òmnium i del món del sindicalisme i de les entitats veïnals. Tal com van explicar Toni Casser-ras, impulsor de nucli de Manresa, i David Hernández, coordinador nacional, la idea bàsica és arribar a aquells sectors de la població on no han pogut accedir els partits i moviments independentistes i d'esquerres ja existents.

ExI que, amb el de Manresa-Bages, tindrà vuit nuclis a tot el territori, és un moviment que va néixer el 2014 amb motiu de la consulta del 9-N; el 2015 també va fer campanya de cara a les eleccions al Parlament i aquest 2017 s'ha reactivat pensant en el referèndum que s'ha de convocar.

Hernández va recalcar que no es tracta tant d'atraure els ciutadans que ja estan convençuts sinó que cal anar a buscar la gent d'esquerres que encara dubta.

El nucli de Manresa es reuneix cada divendres, a les 7 de la tarda, al local d'Òmnium (al carrer de Sobrerroca 38). Les assemblees són obertes a qui s'animi a participar-hi. Ahir, qui ho va voler s'hi va poder apuntar en acabar la sessió, que va durar una hora. Els organitzadors van avançar que el proper 2 de juny hi ha previst un acte amb la presència de Joan Tardà (ERC), Mireia Boya (CUP) i David Companyon (ICV).