Eric Montero, un dels detinguts a la manifestació de l'1 de maig a Manresa, ha intervingut al ple municipal d'aquest vespre fent ús del reglament de participació ciutadana.

Montero ha fet ús de la paraula arrel de la moció presentada pel grup municipal de la CUP sobre els fets que van passar durant la manifestació de l'1 de maig d'enguany, que es va veure envoltada des d'un primer moment per desenes d'agents dels Mossos d'Esquadra que van utilitzar la tècnica policial de l'encapsulament.

Per a la CUP aquesta tècnica "criminalitza la mobilització, talla de soca-rel el dret a lliure manifestació i crea un clima de tensió i militarització dels carrers" i va ser l'origen de la «brutal i injustificada actuació policial» que va acabar amb dues persones detingudes i una desena de ferides.

La formació rupturista demana que l'Ajuntament "es solidaritzi amb les persones que van ser detingudes i lesionades", i alhora que "reprovi l'actuació policial i la tècnica policial utilitzada durant la manifestació".

Finalment, la CUP demana que "l'Ajuntament de Manresa insti al Govern de la Generalitat a cessar immediatament el comissari de la Regió Policial Central, Sergi Pla", que ja fou el responsable d'altres actuacions condemnades per l'Ajuntament de Manresa, com la de a les càrregues policials a l'estació de la Renfe, i que també va ser qüestionat i es va veure obligat a dimitir de les seves funcions a l'Àrea Metropolitana per l'actuació en el cas Ester Quintana i el desallotjament de la plaça Catalunya el 27 de maig de 2011.