L´Ajuntament de Manresa ha iniciat els treballs per traçar un trajecte segur per als alumnes de les escoles Espill, Pilar i l´institut Guillem Catà. Es tracta del projecte Camins Escolars, que consisteix en que hi hagi itineraris segurs perquè els alumnes vagin i tornin a peu de les escoles de manera segura. Començarà a l´entorn dels esmentats centres amb la idea d´anar-ho estenent a tota la ciutat.

Es fan treballs i s´apliquen mesures perquè els vianants tinguin prioritat per davant dels cotxes i es garanteixi la seguretat viària amb mesures com la senyalització horitzontal per separar els carrils de circulació, senyalitzar també de les places d´estacionament, repintat dels passos de vianants o el reforç per limitar la velocitat. També la col·locació de baranes i la construcció d´alguns trams de voreres on no n´hi ha.

El Camí Escolar estarà indicat amb un cent peus de color verd, que marcaran els itineraris a seguir fins els centres d´ensenyament.

En aquesta primera etapa dels Camis escolars els treballs se centren als carrers Sant Joan, Lola Anglada i Rosa Sensat, on s´hi concentren les escoles Espill, Pilar i Guillem Catà. El pressupost de l´obra és de 40.000 euros, 20.000 dels quals els aporta la Diputació de Barcelona.

Segons l´Ajuntament de Manresa, els Camins Escolars promouen l´autonomia dels alumnes i fomenten la solidaritat i la bona convivència entre ells.