La CUP de Manresa considera que la modificació de la zona blava no està orientada a millorar la mobilitat a la ciutat sinó a solucionar un problema econòmic, «resultat de la nefasta gestió dels diferents equips de govern de la ciutat».

La CUP afirma que l'actual contracte amb l'empresa concessionària, Eyssa, negociat per PSC, ERC i ICV «i que CDC mai no ha qüestionat (de fet, CiU va votar a favor del projecte inicial), és l'origen de tots els problemes actuals, i especialment del cost astronòmic que ha de pagar la ciutadania per un servei que hauria de ser públic».

Recorda que, ja l'any 2002, es va mostrar en contra del projecte de la Reforma, mentre que la resta de partits (CiU, PSC, ERC, ICV i PP) hi donaven suport. «Han passat 15 anys, i la ciutat continua pagant el desastre mitjançant la zona blava, mentre que l'empresa facturarà més de 24 milions d'euros durant el termini de la concessió, per un projecte que, inicialment, n'havia de costar menys de 9».

Creu que la nova modificació no suposarà cap canvi positiu, ja que no posa en qüestió l'origen del problema: la privatització d'un servei públic i la supeditació de les necessitats de mobilitat als interessos econòmics.

Per a la CUP, l'única solució al problema del cost desorbitat de l'estacionament passa perquè l'Ajuntament internalitzi el servei, de manera que els beneficis que ara s'endú Eyssa reverteixin a la hisenda municipal. Considera que qualsevol negociació amb l'empresa s'ha d'orientar en aquest sentit, i que la resta de canvis només serveixen per seguir mantenint una relació del tot injusta per a les ciutadanes de Manresa. I posa l'exemple de Sabadell, que des de l'abril ha remunicipalitzat el servei de zona blava.